Så tycker vi om båten

Här kommer vi att samla kommentarer från alla våra 20 team

Fylls på vart efter teamen själva kommer in med text och bild. Och de nya teamen som tillkommer.
Så välkommen tillbaka lite då och då!

 

Med Campusen ville ungdomarna inte följa med ut på sjön. Men nu får både hockey och kompisarna stå åt sidan, till och med flera dagar i rad. Roligast är kanske när vi bränner förbi 50-fotarna. Och tisdagsträningarna när vi är sex-sju Multi23:or på Baggen tillsammans! Jag har seglat Multi 23 sedan 2008 och älskar det.

- Niklas Sjölin (Saltis)

 

Multin är den perfekta båten för att lära sig flerskrov. Förlåtande, gott om plats för seglingskunniga vänner, enkel att komma ut själv och träna i. Även barnen gillar att följa med. Och ROLIG!

- Niten Olofsson (Saltis)

 

Det är flerskrov som gäller nu. Att då kunna erbjuda eventsegling med riktigt coola trimaraner där gästerna själva kan styra utan risk för kappsejsning eller annat dyrt, det är klockrent.  Låg kostnad för inköp och underhåll gör beslutet om eventbåt ännu lättare.

Lägg till enkelheten att komma ut på kvällsträningar/tävlingar och att jag kan segla själv de gånger som gastarna får förhinder. Perfekt!

- Jesper Siöberg/Sjövillan (Saltis)

Både gubbsegling och tonårs-segling

- Team M Lindström & Youth (Saltis)

Dotter och fru är inkörda och inte bara känner sig bekväma ombord, utan börjar ta över!

- Team Sandell family (Ingarö)

bild
Från sist i starten till först i mål. Haha, va härligt. Ser fram emot nästa säsong!

- Team Persbrandt (Saltis)

Körde med söner och kompisar på HC 21 Fc , men ville ha något att kunna köra själv med .
M23:an blev min nya båt , och den går fint att köra själv , har dock mest seglat ensam i mer lugna förhållanden.
Provat med sällskap i med tuffa vindar och det har fungerat mycket bra , undrade mycket över hur stora vågor skulle funka , och jag kan bara säga att jag är imponerad. Första säsongen slut nu , ser fram emot nästa.

- Team W_Hull´s / Wallins Mörkö)

När vi köpte vår lilla Hobie Bravo var det för att
låta våra barn utveckla ett intresse som annars förmodligen skulle ha avtagit i takt med att de växte ur optimist jollen. Nu är de i de övre tonåren och har sedan några år pratat om att vi måste köpa en större båt. Klart från början var det skall gå fort och absolut ingen kölbåt…
Efter att ha provat på några större Hobie så råkade vi få se en M23a. Efter första provturen var vi sålda. Lätt att lära sig, hyfsat säker, ganska förlåtande för de av oss som var lite ovana och en stor pontential att utvecklas med.
Man behöver inte vara rädd att det blåser för mycket, i en Hobie är man i vattnet, i en M23a går det bara fortare och lutar lite mer, har man tur ser man centerbordet…
M23 är tillräckligt stor för att göra lite längre seglingar och definitivt en utmaning om man gillar race. Man kommer lätt upp i över 20 knop utan att egentligen ens försöka segla snabbt. Vi har en intern familjetävling vem har seglat snabbast. Det är yngsta dotter (16 år) som har rekordet… 

- Team Torbjörn (Dalarö)

Campingsemester med familjen och SRS-seglingar på Vänern. Har även installerat autopilot “smidigt när jag seglar själv”

- Team Wernestrand (Vänern)

Perfekt familjebåt. seglar M20 annars (Marströms kolfiber 2-mans-katamaran) Tog ut M23:an i 15 m/s och flög. Imponerad att hon klarade det så bra. Landade och knäckte centerbordet, det var allt. Men kunde ändå kryssa in i hamnen själva.

- Sören Mann (Gryts skärgård)

 
bild
hade Seaon förut och upplever M23 som styv, drar upp den på ramp på landet

- Team Lodenius (Roslagen)

bild
Vill ha mer cool kappsegling och skönt häng på aftersail

- Team Oskar/Peter/Martin (Dalarö)

bild
Jag vill lära mig segla och ha en rolig båt som inte välter och där både barn, fru och instruktör får plats ombord.

- Team Pigge (Gotland)

bild

 

Norge

Team Codan:

Team Eivind:

Danmark

Team Kesch:

 

+ ca 40 båtar sålda i Frankrike. 12 i USA. Och ytterligare ett gäng båtar i Sydafrika, Singapore, Australien, Kina, Azorerna… mfl.